Over Meteo Wijchen

 

Het weerstation is voorzien van een windrichting en snelheidsmeter, regenmeter, temperatuurmeter, luchtvochtigheidsmeter en een solar sensor. De windmeter en de solar sensor is met een buis bevestigd tegen de dakkapel van ons huis en zit op een hoogte van ongeveer 10 meter.

De regenmeter en de sensoren voor temp en luchtvochtigheid zitten op een hoogte van 1,5 meter en staan in onze tuin. Al deze sensoren zijn d.m.v. een RJ kabel verbonden met een console die in de huiskamer staat.Om nu de gemeten waarden in de computer op te slaan zit er aan de achterzijde van de console een datalogger. Deze datalogger is d.m.v. een seriele verbinding gekoppeld aan een computer. Op deze computer draait software zodat de gemeten waarden elke 5 min. uitgelezen en opgeslagen wordt op de computer. Vervolgens wordt de gemeten data elke 5 min. ge upload naar mijn homepage.De computer is voorzien van een mini ITX moederbord en een SSD harde schijf. Dit om het energieverbruik binnen de perken te houden. Tenslotte draait deze PC 24/7.

Verder is er een webcam in de mast van de windmeter gemonteerd.Deze laat zien hoe de huidige weersituatie is. Met name in de winterperiode als er sneeuw voorspeld is. Door de webcam op meteowijchen te raadplegen kun je zien of het in Wijchen al gesneeuwd heeft. De webcam is gericht op het noord oosten. Het is niet mogelijk om zowel op afstand als lokaal de webcam laten draaien of inzoomen. De privacy is hiermee gewaarborgd.